ВИРТУАЛНИЯТ ДОМ НА МОДЕРНИЯ  ПРЕДПРИЕМАЧ 

464 ДУМИ ЗА ВЪЗДЕЙСТВАЩО СЪДЪРЖАНИЕ В СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ

464 Думи
В този наръчник за съдържание в социалните медии, читателят получава 464 мощни думи за замяна на клиширани изрази. Съветите включват писане на прости и ясни фрази и избягване на общи фрази за постигане на уникално и запомнящо се съдържание.

464 ДУМИ ЗА ВЪЗДЕЙСТВАЩО СЪДЪРЖАНИЕ В СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ

В днешно време социалните медии се превръщат в най-мощното средство за реклама на бизнеса – от най-малката фирма с едноличен собственик или Hand maker (човек, който твори красоти с ръцете и таланта си) до най-големите международни компании с милиарди долара оборот. 
И това е от години, но точно днес силата на социалните медии за представяне на бизнеса пред света е изключително голяма и, честно казано, незаменима. 

Но, това вече се превръща в нарастващ проблем. Всеки ден се създават нови WEB-страници, нови регистрации във Facebook, Instagram, YouTube, Tweeter, LinkedIn и т.н.

А обикновения човечец в социалните медии, потенциалният клиент, за когото всички се борят на живот и смърт, вече гледа като зомби, пред очите му препускат реклама след реклама, а той гледа с невиждащи очи, нищо не улавя вниманието му, думите се виждат изтъркани и нищоговорещи.

Да, безинтересните и прекалено употребявани думи вече превземат мрежата. Всички продукти са „иновативни“, и решенията са „иновативни“, и компаниите са такива.

И моето „нещо“ е много „важно“ и с него ти ще постигнеш „успех“.

ТОВА Е! 

И в тази враждебна среда на акули и лъвове, как ти, начинаещият предприемач, да оживееш?
Как да не се откажеш още, преди да си започнал?
Как да не губиш ценно време и пари в опитите ти да привлечеш вниманието на твоите клиенти и последователи?

В тази книга аз ти давам мощни инструменти, с които да излезеш напред, да привлечеш вниманието и да приковеш погледите на хората в социалните медии.

Това е един богат речник от 464 думи, с които да замениш вече станалите шаблон рекламни изрази. 

Използвай ги в твоите реклами, в твоите публикации, в заглавията на твоите видеоматериали, в срещите ти на живо с твоите последователи в социалните медии.
С тях ти ще бъдеш свеж, езикът ти ще бъде образен, цветущ и събуждащ въображението.

А нали това искаме да постигнем, когато влизаме в битка за вниманието на хората към нашия личен бранд.

Все пак, думите, превърнали се в шаблон, не са напълно забранени, но когато наистина искаш да изпъкнеш, трябва да направиш нещо повече от „важно“ или „успех“.

И то е, да използваш мощни думи в своя контент (съдържание).

Мисли интересно и не се опитвай да впечатляваш аудиторията с дълбокомислени думи. Ако се опитваш пишеш „уау“ съдържание, очаквай да получиш обратен ефект. Вместо това, прави малки корекции, но избирай разнообразни думи и изрази, за да бъдат запомнящи се.

Мисли конкретно: Често по-добрият избор на дума не е по-красиво звучащата или дума, която усилва прекалено въздействието, а такава, която дава конкретика. Например, вместо да кажеш „опитни експерти“, може да кажеш „сертифицирани от TUV експерти“.

Не прекалявай: Доброто копие се чете лесно. В основата на твоето съдържане трябва да бъдат кратки, прости и ясни фрази, като вмъкваш интересни думи, за акцент. Но, нека всичко бъде умерено.

Ако искаш да напишеш по-добри въведения, не започвай публикациите си в блога с „X е важна част от Y.“ Опитай лична история, забавен факт, шега, статистика, цитат, забавно предупреждение или аналогия.

Този речник с думи е разделен по части на речта. В началото е думата, която вече е станала клише и внася сивота в твоето съдържание. Следва списък от алтернативни думи или фрази.

Наслади се!
 

Share the Post:

Related Posts

Как ще изглежда светът 50 години по-късно

КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА СВЕТЪТ 50 ГОДИНИ ПО-КЪСНО

През 1964 г., когато Ню Йорк е домакин на Световния панаир, прочутият писател фантаст Айзък Азимов, професор по биохимия в Бостънския университет, се възползва от възможността да прогнозира как ще изглежда светът след 50 години

Read More
Социални медии

СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА Е-БИЗНЕСА С FACEBOOK REELS

Развитието на e-бизнеса чрез Facebook Reels изисква определяне на аудитория, създаване на кратки видеоклипове, последване на трендове, включване на призиви към действие, споделяне, анализ и редовно публикуване за ангажиране на зрителите.

Read More